דף הבית -> בישול -> חג הגבינות הגיע, בדקנו מה חדש

    חג הגבינות הגיע, בדקנו מה חדש

    אני מוכרחה להסתכן ולומר שגם הקרניבורים הכי גדולים, אוהבים את שבועות; עזבו אתכם שהכל לבן וחגיגי ופורח ומלבלב, אלא שהמאפים ומיני הפשטידות והתבשילים, המבוססים על טהרת מוצרי החלב, פשוט נהדרים. בדקנו מהם המוצרים שאסור לכם לפספס במקרר, אילו מבצעים ברשתות ומהם כלי העזר ישדרגו את כל החוויה

    מן המוכן-

    בלינצס גבינה ותות של בראנץ אנד קראנץ לשבועות. צילום יחצ בראנץ אנד קראנץ, מוצלח וטעים
    בלינצס גבינה ותות של בראנץ אנד קראנץ לשבועות. צילום יחצ בראנץ אנד קראנץ, מוצלח וטעים

     

    יצרנית סדרת המאפים הביתיים "BRUNCH & CRUNCH" מאפשרת לנו ליהנות לקראת שבועות ממארז בלינצ'ס מוכן לחימום והגשה במילוי גבינה ותות, במהדורה מוגבלת, זאת לצד שאר המוצרים הקפואים המוצלחים שלה כמו למשל הפרצעלס והוופל האמריקאי. הבלינצ'סים נראים טוב גם בהגשה, מגיעים במארז נוח לשימוש, המצריך חימום של חמש דקות בלבד בתנור על חום בינוני. המאפים מפיצים ריח של מאפיה ביתית כבר ברגעים הראשונים של החימום והטעם מוצלח מאוד מאוד. אם שואלים- ברור שזה אני הכנתי! 15.90 ₪ למארז.

     

     

     

    סימן פטריות וכמהין. מיוחדת מאוד.
    סימן פטריות וכמהין. מיוחדת מאוד.

     

    נכון שיש לנו גבינות נפלאות ובאיכות משובחת, אבל תמיד נחמד לאתגר את החיך באדיבותן של גבינות גורמה מקוריות מרחבי העולם. חברת ייבוא המזון 'סיימן' מאפשרת לנו בדיוק את זה, בדמות שש גבינות מצולחות במיוחד. בין הגבינות הבולטות שקבלו כשרות חלב ישראל: ברס בלו  – גבינה תוצרת צרפת העשויה מחלב פרה, בעלת תפרחת לבנה ובתוכה ליבת גבינה כחולה. היא רכה ונימוחה מבפנים ומזכירה בטעמה העשיר את הגורגונזולה האיטלקית, 125 ₪ לקילו. גבינת לנדנה כמהין ופטריות– גבינה הולנדית חצי קשה מחלב פרה המכילה בתוכה שבבי פטריות כמהין ופטריות יער; מומלץ להגיש בשולחן האירוח לצד יינות אדומים קלים כדוגמת מרלו צעיר או בוז'ולה, החל מ-119 ₪ לקילו. אל תפספסו אותן.

     

     

     

    נפוליאון חלפיניו של תנובה. איזה טוויסט מעולה.
    נפוליאון חלפיניו של תנובה. איזה טוויסט מעולה.

    לא באמת אפשרי לעבור את חג השבועות (או את השבוע), בלי מוצרים של תנובה במקרר, נכון? ובכן, השנה, פרט לעובדה שהם עינגו אותנו יפה יפה עם "קולקציית" רטרו מדליקה לכבוד חגיגות יום ההולדת 90 שלהם, (אי אפשר היה לפספס את המארזים של מוצרי החלב השונים של המותג שלבשו מראות ודמויות הלקוחים משנות ה60 וה-50), הם העלו על מדפי המקררים מספר מוצרים חדשים שאי אפשר לוותר עליהם על שולחן החג ובכלל. הנה כמה מהבולטים שבהם:

    גבינת נפוליאון חלפיניו- גבינת השמנת המעולה שלהם מקבלת טוויסט מבורך ומוצלח בדמות טעם עשיר וחריף של פלפל חליפניו שיחרוך לכם את הלשון כמו שצריך. היא מעולה לשדרוג כריכים פשוטים ומושלמת לאפיה ולבישול כשרוצים להעניק למאפה או התבשיל את ההסמכה הנכונה עם הטעם הלא מרומז של פלפל מודגש וטעימי. 24% שומן, מצוין.

    גבינת צ'דר – נכנסה לקטגוריית המעדניה של תנובה ובעלת 34% שומן. מדובר בגבינה קשה- אבל עדינה מאוד בטעמה, אותה ניתן לגרור על גבי התבשיל או המאפה או לפרוס ממנה ולהוסיף לפלטת הגבינות המוגשת אחר כבוד אל השולחן. היא טעימה מאוד- אני כבר מכורה אליה.

    קרם פרש של תנובה. מהדורה מוגבלת ומעולה.
    קרם פרש של תנובה. מהדורה מוגבלת ומעולה.

    קרם פרש- הגבינה המעולה הזו שאי אפשר בלעדיה במתכוני גבינה משובחים, היא בעצם מהדורה שמוגבלת רק לשבועות (וחבל שכך); יש לה טעם שמנתי מודגש והמרקם שלה מעולה. ניתן להסמיך איתה מרקים וכמובן- ליצור באמצעותה את המתכונים שכל השפים והקונדיטורים המובילים, מכינים בעצמם. 30% שומן. נקווה שתמשיך איתנו גם אחרי החג.

    פתיתי מוצרלה– משויכת לסדרת השף הלבן. למעשה, לא ניתן יהיה להעביר את החג בלעדיה כי היא מוצרלה אמיתית, 20% שומן, מגוררת בדיוק לגודל הנכון, מגיעה בכמות 200 גרם ובאריזה שאפשר להמשיך לאחסן במקרר סגורה ולהיות רגועים. אני? מנשנשת ישירות מהשקית.

     

     

     

    מבשלים, אופים ומשדרגים:

    את הפשטידות והמאפים המלוחים שלנו השנה נוכל לשדרג מבלי היכר הודות לתערובות ייעודיות שיוסיפו לכל מאפה את טעמו הייחודי.

    תערובות לגבינות ופשטידות של חוות דרך התבלינים- בית לחם הגלילית
    תערובות לגבינות ופשטידות של חוות דרך התבלינים- בית לחם הגלילית

     

    כאלה הן התערובות של "חוות דרך התבלינים" מבית לחם הגלילית, למשל. בין התערובות המוצלחות: תערובת עגבניות ונענע לגבינה- תערובת המכילה נענע ועגבניות מיובשות אותה ניתן לשלב במאפי לחמניות גבינה, בערבוב עם גבינה לבנה ואף כמטבל על שולחן האירוח. מומלץ להשתמש בתערובת להכנת חטיפי גבינת עיזים. מחיר: 13 ₪ (100 גרם). תערובת ציזיקי לסלט- תערובת המכילה שמיר ושום מיובש, אליהם מוסיפים מלפפונים חתוכים מעורבבים עם יוגורט. התערובת מתאימה גם להכנת פירשקי – אותם מאפי שמרים רכים רוסיים, במליות שונות. מחיר: 13 ₪ (100 גרם).

     

     

    עדן טבע מרקט פסטה טראלורו במגוון טעמים וצבעים. צילום יחצ
    עדן טבע מרקט פסטה טראלורו במגוון טעמים וצבעים. צילום יחצ

     

    הרי ברור לנו שפסטה תהיה מנה נוכחת בשולחן החג, אז אם כבר פסטה, השנה נלך על משהו באמת מיוחד: פסטה טראלורו– פסטה המשלבת בתוכה מרכיבים טבעיים וטריים, בעלי ערכים בריאותיים בניהם: דג סלמון, בזיליקום, סלק, פטריות פורצ'יני ולימון טרי, שבאים לידי ביטוי גם בטעם- כמובן.  רשת עדן טבע מרקט היא זו שמביאה אלינו את הבשורה זו, העשויה 100 אחוז חיטת דורום סמולינה, ומוגשת בלא פחות מאשר 50 צורות וצבעים!  הפסטה מועברת באופן ידני לייבוש בתנור בטמפרטורה נמוכה של כ- 40 מעלות למשך 24 שעות, (לשם השוואה פסטה רגילה מיובשת בחצי שעה ב180 מעלות) והייבוש האיטי שומר על הערכים התזונתיים של הפסטה, יוצר פסטה חזקה, אלסטית ואחידה השומרת על צורתה לאחר הבישול וכזו שלא נדבקת לסיר. הטעם לאחר הבישול הוא של פסטה טרייה. בין 14.90 ₪ ל- 16.00 ₪, תלוי בסוג הפסטה ובמשקלים השונים.

     

     

     

    סדרת רטבי שמנת לפסטה בטעמים שונים, מחלבות רמת הגולן. צילום מוטי פישביין
    סדרת רטבי שמנת לפסטה בטעמים שונים, מחלבות רמת הגולן. צילום מוטי פישביין

    סדרת רטבי השמנת הזו, אשר פותחה יחד עם השף אבי שטייניץ למחלבות רמת הגולן, מוכנה לשימוש ורק מצריכה חימום ושילוב שלה במנה. כל הרטבים בה מיוצרים מירקות טריים ושמנת , ומגיעים בשלושה טעמים: רוזה, אלפרדו ופטריות, באריזת 250 מ"ל. הרטבים בסדרה זו מכילים רכיבים טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים, בעלי נתרן במינון נמוך ועשירים בסיבים תזונתיים. כאמור, כל רוטב מכיל בין 13-30% ירקות טריים והללו ניכרים היטב בטעם לאחר הבישול. אל תפספסו את רוטב הפטריות. החל מ-5.95 ₪ ליחידה.

     

    ירידים למכירת אוכל מוכן ותבשילי חג

    יריד שבועות של קפה בייגל. מרגיש כמו חו"ל, אבל נמצא בירושלים. וטעים!
    יריד שבועות של קפה בייגל. מרגיש כמו חו"ל, אבל נמצא בירושלים. וטעים!

     

    גם השנה מרימה מסעדת "בייגל קפה" הירושלמית את יריד האוכל של שבועות, במסגרתו יוצעו למכירה מגוון רחב של מוצרי מזון שירכיבו ארוחת שבועות חלבית, מגוונת וכשרה למהדרין. אם טרם יצא לכם לבקר בקפה עצמו ולהתענג על אוירה מעולה ומטבח מדויק, הנה הזדמנות: ביריד יימכרו מיטב המנות, הממרחים והקינוחים של בייגל קפה, כשהם מוגשים בכלים חד פעמיים מהודרים ומוכנים להגשה. מה תוכלו למצוא שם? בבקשה: מיני קישים, פשטידות, לזניות, אנטיפסטי, מאפים מלוחים, מעדניית גבינות וממרחים, דגים וגם מבחר עשיר של סלטים: סלט קינואה, סלט פסטה קרה וסלט ניסואז, זאת לצד קינוחים מתוקים שונים ומגוונים ובקבוקי יינות. מעבר לעובדה שמדובר בקרנבל אמיתי שהוא חוויה לכל מי שאוהב להרגיש את הקניות שלו אותנטיות ובתחושה של שוק עם סטייל, האוכל ממש ממש טעים- המאפים מוצלחים והסלטים- יאמי! אל תפספסו בשום פנים ואופן את עוגת הגבינה הקארנצ'ית, היא פס הגבינה הטעים ביותר שאי פעם תאכלו. מתי? בין- 08-10/06  עמק הרפאים 47, המושבה הגרמנית, ירושלים.

     

     

    יריד פטריות ואביזרי אפיה בסניפי יינות ביתן. צילום- אוהב ציון בעמ
    יריד פטריות ואביזרי אפיה בסניפי יינות ביתן. צילום- אוהב ציון בעמ

     

    "פסטיבל פטריות" בכל סניפי רשת יינות ביתן: זהו פסטיבל שנערך בשיתוף "מרינה" ובמהלכו יוצבו עמדות ענק של כלל סוגי הפטריות המוצעות למכירה ובמקביל, ימכרו גם מגוון רחב של תבשילים ומוצרים ייעודיים לבישול לחג, כמו לדוגמה- קישים שאינם מכילים מרגרינה, כולסטרול וללא חומרי טעם וריח ועוגות גבינה יחד עם מוצרי אפייה ובישול משלל סוגים. נוסף על כך, במתחמים ישווקו מוצרים ואביזרים ייעודיים לאפיה ובישול, ביניהם- תבניות אפייה במגוון צורות וגדלים, ומוצרי חשמל כמו מיקסרים, בלנדרים, אופה פיצה ועוגיות ועוד, שמחיריהם החל ב-79.90 ש"ח. שווה ביקור.

     

     

     

     

     

     תרצו קינוח?

    רשת קפה ביגה - עוגת מוס מסקרפונה וקפה
    רשת קפה ביגה – עוגת מוס מסקרפונה וקפה

     

     

    מכורים לקינוחים של קפה ביגה? הסירו דאגה, גם בחוג תוכלו לאפשר לאורחים שלכם להתענג על פיסת עוגת גבינה מסקרפונה וקפה שלהם, שמתייחדת בגבינתיות אוורירית ובארומה של קפה עדין. כמי שאוהבת מתוק אבל במידה, אוכל לספר לכם שמדובר במתיקות מעודנת בדיוק במידה המספקת ובטעם מרומז של קפה שפשוט עושה את החגיגה למושלמת. העוגה שאפשר להזמין ולקחת הביתה מגיעה בצורת פס מלבני ועולה ב -65 ₪.

     

     

     

     

    רשתקפה גרג - עוגת גבינה מוס מסקרפונה ופסיפלורה. טעים! צלם אסף לוי.
    רשתקפה גרג – עוגת גבינה מוס מסקרפונה ופסיפלורה. טעים! צלם אסף לוי.

    ברשת בתי הקפה "גרג" מבינים שלפעמים, החג הוא לא סיבה מספיק טובה כדי לשבור שגרה ולכן מאפשרים לכולנו לקחת הביתה את עוגת המוס-מסקרפונה שלהם, המחוברת היטב לפסיפלורה עוקצנית. נשמע טוב? חכו עד שתטעמו: העוגה, הבנויה על בסיס פתיבר גרוסים היטב, הנה אוורירית כענן ומתוקה מתוקה. את הפסיפלורה אי אפשר לפספס שכן היא שוברת את המתיקות עם טוויסט נהדר ואני חיסלתי אחת כזו בעצמי ולבד. כפיים? 37 ₪ ליחידה בת כ- 200 גרם.

     

     

     

     

    בן אנד גריס- גלידות במהדורה מיוחדת לשבועות. יאמי
    בן אנד גריס- גלידות במהדורה מיוחדת לשבועות. יאמי

     

     

    גלידות בן& ג'ריס זה תמיד רעיון טוב, אבל מה דעתכם לשלב גלידה ייחודית שלהם המותאמת לשבועות- באחד ממתכוני העוגה שלכם השנה? הנה, קבלו את 'קון סוויט קון': גלידת וניל קרמל משובחת ובתוכה שבבי גביע הוופל בציפוי פאדג', ממש כאילו לקחו את גביע הוופל המשובח ביותר בסביבה, וריסקו אותו בגסות אל תוך הגלידה. תאמינו לי, ישדרג כל מתכון לעוגת מוס או גבינה. נפלא.

     

     

     

     

    מארז עוגיות אוראו לשבועות. צילם- אנטולי מיכאלו
    מארז עוגיות אוראו לשבועות. צילם- אנטולי מיכאלו

     

    מכירים את המתכונים האלה שמבקשים מכם לרסק חבילה של פתי-בר על מנת להכין מהם תחתית או למלא באמצעותם שכבה בעוגה? ובכן, תשכחו את כל מה שלמדתם עד כה והסכיתו: אוראו, מותג העוגיות האהוב והפופולארי, הוא הוא המוצר איתו תכינו את כל זה והטעמים יעיפו את כולם לשמים. ממש לקראת החג משיק המותג מארז ייחודי של קופסת פח בצורת עוגיית אוראו (שכמובן ניתן לשימוש חוזר לאחסון עוגיות), ובתוכו שש חבילות אוראו במילוי קרם וניל במשקל 66 גר' כל אחת וחוברת מתכוני קינוחים מעולים ומקוריים שיצרה במיוחד אמנית המתוקים הקונדיטורית מיכל בוטון. יאמי לגמרי…

     

     

    גרנולה פיטנס. תשתלב נהדר בקינוחי הכוסות
    גרנולה פיטנס. תשתלב נהדר בקינוחי הכוסות

     

    אם כבר בשדרוגים מהסוג הזה עסקינן- אל תפספסו את ההזדמנות לשלב בקינוח שלכם את הגרנולות המעולות האלה של פיטנס, שמעלים על המדפים ממש עכשיו שני טעמים חדשים לגרנולה (ובעצם ממציאים אותה מחדש): דבש ושוקולד. המוצרים החדשים מכילים שיבולת שועל מלאה ומהווים מקור לסידן, חלבון וסיבים תזונתיים. הם טעימים מאוד מאוד ויכולים להשתלב נפלא בקינוחי כוסות שונים עם קראנצ'יות נפלאה. אהבתי שזה מגיע באריזה המאפשרת שמירת טריות עם פתיחה חוזרת.

     

     

     

    מבצע:

    רשת טיב טעם מחלקת מתנות במסגרת מבצע שבועות
    רשת טיב טעם מחלקת מתנות במסגרת מבצע שבועות

    ברשת טיב טעם: על כל קנייה מעל 79 ₪ ממגוון הגבינות במעדנייה (בניהן- בין היתר- ברי, קממבר, רוקפור, איבריקו, מנצ'גו, אמנטלר  ועוד), תקבלו – מגרדת או סכין חיתוך מהודר לגבינות מתנה.

    מארז סכיני גבינה וספרון מתכונים בהוצאת מדיה10
    מארז סכיני גבינה וספרון מתכונים בהוצאת מדיה10

    גם בהוצאה לאור "מדיה 10" חושבים עלינו קצת מעבר ומציעים לקראת שבועות מארז חגיגי שכולל חוברת מתכונים וסט סכיני גבינה. בחוברת ניתן למצוא עשרות מתכוני גבינה הכוללים מנות פתיחה, סלטים, מאפים, עוגות גבינה ומנות אחרונות, ביניהן: פונדו גבינות, טאפס גבינות עיזים, פאי גבינות, כרובית ברוטב בשמל,  פוקצה, קדה, עוגת גבינה ומייפל, טרמיסו, סברינה ועוד . מושלם לחובבי גבינות, אפיה ובכלל. 60 ₪

     

     

     

     

     

    כלי עזר:

    את המוצרים של ניקול כולנו מכירים, אבל ממש עכשיו ובתזמון מושלם לחג, הם מחדשים עם מגוון של מוצרי אפייה ואירוח ייעודיים, יפים

    ניקול הום-מייד, מוצרי אפיה והגשה חד פעמיים בעיצובים מקסימים
    ניקול הום-מייד, מוצרי אפיה והגשה חד פעמיים בעיצובים מקסימים

    ומקסימים. מדובר במגוון של כלים לאפיה והגשה, כשכל המוצרים מגיעים בפאטרנים תואמים ובשתי קולקציות: קולקציה צבעונית ועליזה, וקולקציה אופנתית ומאופקת. תוכלו להשיג את המוצרים במארזי מסיבה, הכוללים, בין היתר- גם מעמדי עוגה גבוהים, גביעי קאפקייס ואריזות פופקורן אישיות, או מארז אישי שבתוכו, בין היתר, תבנית אישית נפתחת לקאפקייקס, מאפינס ומאפה אישי. הכי תשומת לב לפרטים הקטנים.

     

     

     

     

    מכשיר OIG להכנת פנקייק, קרפ או לאפות. דגם- DAV 129
    מכשיר OIG להכנת פנקייק, קרפ או לאפות. דגם- DAV 129

     

     

    אם תשאלו אותי מה הכי בא לי עכשיו? אז אגיד לכם שזה לגמרי פיתה דרוזית עם לבאנה וזעתר. קצת חריף. ים שמן זית. אם אתם מזדהים, אתם חייבים כזה בבית: המכשיר המושלם שיאפה לכם ברגעים לא רק פיתת טאבון, אלא גם יסייע בהכנת קרפ ופנקייקים על הדרך. המכשיר מצויד בשתי פלטות נון-סטיק: אחת חלקה לקרפ, או זו בעלת חמישה שקעים לפנקייקים או לאפות שטוחות כמו שאני אוהבת. עוד באריזה- "מגב" מעץ להכנת הקרפ ומרית מעץ. 349 ₪ והוא שלכם באל"מ, דיוטי פרי, מחסני חשמל ועוד.

     

     

     

    מסיבת פיצה של משחקי יצירה. גם הילדים בעניינים
    מסיבת פיצה של משחקי יצירה. גם הילדים בעניינים

     

    ברוב הבתים בהם ילדים צעירים, עולה הבקשה להשתתף בהכנות לחג ולקחת חלק באפיה ובבישולים. אין סיבה שלא נאפשר להם לעשות זאת ואפילו עם ערכת הכנה ייעודית עבורם; שימו לב למארזים המדליקים הללו של "משחקי יצירה" שכוללים, בין היתר- ערכה להכנת מאפינס- אבל זו חיבבנו במיוחד:

    'לה פיצריה' מסיבת פיצה- הערכה מכילה כלי מטבח ממש אמיתיים: תבנית אפייה קטנה, סינר, קערה, כפות מדידה וגם חוברת מתכונים  וקופסא לשמירת המתכונים אותה יש להרכיב. מתאים לגילאי 8 ומעלה והילדים יעשו בה שימוש חוזר ויהנו מכל רגע במטבח, האמיתי וזה המיועד למשחק. 130 ש"ח.

     

     

     

     

     

    שאלתי את ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית B.SC בסטודיוC  על אילו גבינות היא ממליצה שנתביית החג, על מנת לשמור על הבריאות והגזרה- וזה מה שהיא אמרה:

    ריקוטה- עשירה בסידן מכילה חלבון איכותי ודלה בנתרן. בנוסף להיותה עשירה בסידן, גבינת הריקוטה מכילה חלבון איכותי מסוג WHEY, וזאת משום שאת הריקוטה מייצרים ממי גבינה. החלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, כלומר ספיגתו בגוף היא טובה ויעילה והוא נחשב לחלבון הטוב ביותר לבניית שרירים ותפקוד הגוף. חלבון ה- WHEY נמצא באבקות חלבון למיניהם אצל ספורטאים, כך שאכילת גבינת ריקוטה יכולה בהחלט להוות תחליף לשייק חלבון אחרי אימון. הריקוטה, גם דלה בנתרן, על כן גבינת הריקוטה טובה לנו לא רק לעצמות ולשרירים אלא גם ללב.

    גבינת קש- עשירה בסידן עשירה בחלבון ודלה בנתרן. את גבינת הקש מייצרים ע"י הוספת אנזים הגבנה לחלב ולאחר מכן הוא נאסף ונתלה בתוך בד כדי שמי הגבינה יתנקזו. היתרון בגבינת הקש הוא בהיותה עשירה בחלבון ובסידן ודלה בנתרן. ב 100 גרם של גבינת קש 5% שומן, יש כ- 75 מ"ג נתרן, 14 גרם חלבון ו- 400 מ"ג סידן. למעשה גבינת הקש, מכילה כמות סידן לא מעטה ומומלץ לצרוך אותה בתפריט היומי.

    גבינת כנען- עשירה בחלבון דלה בשומן ודלה בנתרן. גבינה רזה בעלת מרקם חצי יבש. טובה בעיקר לאפייה, הכנת עוגות, בלינצ'ס ואף להכנת לזניה ופשטידות. היתרון שהיא דלה בשומן, מכילה כ 0.5% שומן, היא עשירה בחלבון, ב 100 גרם גבינת כנען יש כ- 20 גרם חלבון ודלה בנתרן, ב 100 מ"ג גבינת כנען יש כ- 40 מ"ג נתרן.

    גבינת טבורוג- עשירה בחלבון, ודלה בנתרן. מקור שמה בשפה הרוסית, היא בעלת 5% שומן, גבינה רכה בעלת טעם ניטראלי. מתאימה לבישול, למריחה, ולאפייה. למעשה יכולה לשמש תחליף לגבינה לבנה רגילה משום שגבינת הטבורוג מכילה פחות נתרן וכמו כן עשירה יותר בחלבון. ב 100 גרם גבינת טבורוג 5% שומן יש כ- 50 מ"ג נתרן. בנוסף לכך עשירה בחלבון, ב 100 גרם גבינת טבורוג 5% שומן יש 14 גרם חלבון.

     גבינה לבנה – יש מוצרי גבינה לבנה המכילים יותר סידן ומועשרות בויטמין D. כיום יש מגוון סוגים של גבינות לבנות, גבינה לבנה בטעמים, גבינת שמנת 5% שומן, כאשר קיים הבדל בין הגבינות השונות הן בכמות הסידן, וויטמין D, והן בתכולת הנתרן. יש לשים לב לתווית המזון של המוצר, ורצוי לבדוק את אחוז השומן, את תכולת הנתרן וכמות הסידן והחלבון.

     גבינת קוטג'- מכילה יותר נתרן מגבינה לבנה רגילה, דלה בלקטוז. גבינת הקוטג' היא הגבינה שנמצא כמעט בכל בית בישראל היום. ברשתות השיווק ניתן למצוא אותה במגוון סוגים, עם יוגורט או בלי יוגורט, עם זיתים או בלי זיתים, עם תות, ועם סירופ דבש בתחתית. מבחינה תזונתית ההבדל בינה לבין הגבינה הלבנה, הוא בתכולת הנתרן, גבינת קוטג', מכילה יותר נתרן מגבינה לבנה רגילה, כך שגבינה לבנה בריאה יותר. כמו כן, גבינת הקוטג' הינה גבינה דלה בלקטוז, לעומת הגבינה הלבנה העשירה בלקטוז. ולכן מתאימה גם לאילו הרגישים ללקטוז.

    ומה באשר לגבינה צהובה, בולגרית או צפתית? המאפיין את שלושתם הוא בהיותן עשירות בסידן אך גם עשירות בנתרן, ודלות בלקטוז. ב- 100 גרם גבינה צהובה 9% שומן למשל יש 522 מ"ג סידן, ובבולגרית וצפתית 5% שומן יש כ 500-550 מ"ג סידן. עם זאת, מכילות תכולת נתרן גבוהה של כ- 900 מ"ג נתרן ל 100 גרם. בפרוסה אחת של גבינה צהובה למשל יש 200-300 מ"ג סידן ( כרבע מצריכת הסידן המומלצת לילד בן 8 למשל). צריכת הסידן חיונית וחשובה לבניית העצמות, וצמיחה לגובה בקרב ילדים, ישנם ילדים שאינם אוכלים מוצרי חלב למיניהם, אך אוהבים גבינה צהובה, לכן גבינה צהובה בכריך, יכולה להיות אופציה טובה על מנת לספק את צרכי הסידן. כמו כן, הגבינה הצהובה, הבולגרית והצפתית יכולות להיות פתרון לא רע לאלו הרגישים ללקטוז. כיום יש מגוון סוגים של גבינות בשווקים, אך בשל היותן עשירות  בשומן, רצוי לבחור בגבינות המופחתות בשומן. האם כשאנו בוחרים בגבינות דלות שומן נספג פחות סידן, מיתוס ידוע, אך התשובה לכך היא שאין קשר בין תכולת השומן לספיגת הסידן. התאוריה מתבססת על כך שלספיגת הסידן דרוש ויטמין D , שנמצא בתוך השומן של החלב, אך ויטמין D נוצר בגוף ע"י חשיפה לשמש, כך שלמעשה אין אנו זקוקים לשומן במוצרי החלב כדי שהסידן ייספג טוב יותר.

     

    אפשר מתכון?

    מחפשים מאפה מקורי וחגיגי שעוד לא טעמתם בשולחנות החג הקודמים?  תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3 וטונה סטארקיסט, מפרגנים לכם:

    מצרכים:

    מאפה טונה של תום פרנץ, זוכה מאסטרשף3, באדיבות טונה סטארקיסט
    מאפה טונה של תום פרנץ, זוכה מאסטרשף3, באדיבות טונה סטארקיסט

    חבילת בצק עלים מופשר לפי הוראות ההכנה שעל האריזה

    3 כפות פסטו גדושות

    2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף – מסוננות

    100 גרם פרמזן מגורר

    ביצה טרופה להברשת המאפה

    לקישוט – שומשום, קצח או פרג

    אופן ההכנה:

    ליצירת צורת כוכב, חותכים את בצק העלים לרוחבו, לשני חלקים.

    בשני החלקים, מסמנים עיגול בעזרת תבנית עגולה, חותכים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת עיגול מושלם.

    מעבירים עיגול בצק אחד לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים באופן אחיד פסטו על עיגול הבצק, מפזרים טונה וגבינה.

    מניחים את עיגול הבצק השני מעל, בדייקנות.

    לוקחים כוס ומניחים במרכז עיגול הבצק.

    בעזרת סכין חדה חותכים חתכים שווים בבצק עד לשפת הכוס- חותכים ארבעה חתכים במרחקים שווים, ולאחר מכן חותכים שלושה חתכים נוספים בכל רבע.

    מסירים את הכוס מהבצק, תופסים ב2 ידיים 2 משולשי בצק, ומסובבים אותם לכיוונים מנוגדים ומחברים כל 2 קצוות ביחד, כך ממשיכים הלאה.

    את הקצוות מקפלים קלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה למאפה.

    מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

    אופים עד להזהבה, כ- 20 דקות.

    מגישים חם על צלחת הגשה.

     

    בעלי התעוזה והטאץ' הקולינרי ישמחו להתנסות במתכון המופלא הזה של "סרדיניה – טרטוריה איטלקית ביפו העתיקה": ניוקי זוקה (דלעת), עם גורגונזולה (גבינה כחולה), יין לבן ואגוזים

    הכמויות הן לכ-4 מנות.

    מנה חלבית של מסעדת סרדיניה, אצלכם בארוחת החג
    מנה חלבית של מסעדת סרדיניה, אצלכם בארוחת החג

    לניוקי (אפשר לדלג ולהשתמש בכ-600 גר' ניוקי קנויים)

    500 גר תפוחי אדמה (דזירה)

    160 גר קמח

    1 ביצה

    הכנה: מפזרים בנדיבות מלח גס בתבנית, מניחים את תפוחי האדמה בקליפתם, ומכניסים לתנור ב160 מעלות לכ50 דק (עד ריכוך מוחלט, ניתן לבדוק עם סכין או קיסם). מרוקנים את תכולת תפוחי האדמה ומועכים (אפשר עם מטחנת ירקות), ומוסיפים בהדרגה קמח וביצה, כאשר המסה עדיין חמה, ליצירת בצק אחיד.

    על משטח מקומח יוצרים גלילים בקוטר  1.5 ס"מ, ובעזרת קלף פלסטיק או סכין חותכים ניוקי באורך כ-2 ס"מ.

    לרוטב

    140 גר חמאה איכותית

    80 גר (כחצי כוס) יין לבן

    80 גר גבינת גורגונזולה (רצוי "דולצ'ה", או גבינה כחולה אחרת שאוהבים) מחצית מהכמות לרוטב ומחצית לפיזור מעל המנה

    300 גר דלעת חתוכה לקוביות קטנות

    4-5 עלי מרווה טריים חתוכים לרצועות

    5-6 עלי אורגנו טריים חתוכים לרצועות או 2-3 ענפי טימין

    מלח ופלפל

    הכנה: במחבת גדול ממיסים חמאה. אם אוהבים טעם חזק של גבינה כחולה, ניתן להוסיף מחצית מכמות הגבינה הכחולה ולהמיסה. מוסיפים בהדרגה יין לבן ובוחשים לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים כ2 דקות. מוסיפים עשבי תיבול ומשלים עוד דקה. טועמים ומתקנים תיבול (מלח ופלפל). מניחים בצד ומתפנים לחלוט את הניוקי.

    לסיום המנה- 100 גר אגוזי מלך קצוצים גס

    הכנת המנה: חולטים את הניוקי במים רותחים עד שצפים (כדקה או שתיים) ומעבירים אותם (לאחר סינון כמובן) למחבת הרוטב. מערבבים בעדינות כדקה ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל שברי אגוזי מלך ואת יתרת פירורי גבינה כחולה.

     

    ולא נפרד בלי מתכון לעוגת גבינה מסורתית, עם טוויסט שישדרג את הטעם והלוק:

    מצרכים לעוגה (תבנית עגולה גבוהה בקוטר 22 ס"מ):

    6 ביצים בגודל בינוני

    אפשר בלי עוגת גבינה?? צילום וסטיילינג יולה זובריצקי
    אפשר בלי עוגת גבינה?? צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

    1/2 כוס סוכר

    2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)

    1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)

    5 כפות קורנפלור

    1 סוכר וניל

    1 כף גרידת לימון

    לכדורי העוגיות:

    100 גרם עוגיות "עינוגיות" של "מן" (אריזת 600 גרם)

    100 גרם פצפוצי שוקולד לבן

    100 גרם קוקוס

    25 גרם חמאה מומסת

    1/4 כוס חלב

    אופציונאלי: סוכריות שוקולד לקישוט

    לתחתית:

    85 גרם חמאה מומסת

    150 גרם עוגיות "עינוגיות" של "מן"

    1 כף סוכר

    לציפוי:

    2 גביעים גדולים שמנת חמוצה של פעם (סה"כ 400 מ"ל)

    3 כפות סוכר

    לקישוט:

    דובדבנים טריים או כל פרי קיץ אחר

    1/2 כוס פיסטוקים שבורים גס

    1/2 כוס עוגיות "עינוגיות" של "מן" מפוררות

    4-6 כדורים שהוכנו מראש וצופו בסוכריות שוקולד

    אופן ההכנה:

    1. הכנת הכדורים: מפוררים היטב 2 כוסות של עוגיות. מעבירים לקערה קטנה ומוסיפים את הקוקוס. ממיסים בסיר קטן את החמאה, החלב ופצפוצי השוקולד ומוסיפים את העיסה של השוקולד לעוגיות. מערבבים היטב ויוצרים כדורים קטנים. חצי מכמות הכדורים מניחים בצד וחצי מגלגלים בסוכריות שוקולד (לקישוט הסופי). מקררים לפחות חצי שעה במקרר.
    2. הכנת הבסיס: במחבת בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים למחבת את פרורי העוגיות והסוכר ומערבבים עד שהפירורים רטובים באופן שווה.
    3. משמנים קלות את התבנית ומהדקים היטב את תערובת הפירורים לתחתית התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות ולמשך כ- 10 דק'. מוציאים ומצננים.
    4. הכנת העוגה: מפרידים את החלמונים והחלבונים בשתי קערות נפרדות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, השמנת, קורנפלור, סוכר וניל וגרידת לימון.
    5. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך קערת הגבינות ומאחדים את התערובת.
    6. מעבירים את התערובת לתבנית מעל שכבת העוגיות ומשקיעים פנימה כמה מהכדורים שהוכנו מראש.
    7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ולמשך כ- 50 דקות  ועד שהעוגה יציבה.
    8. כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים אותה לחצי שעה נוספת בתוך התנור.
    9. הכנת הציפוי: מערבבים בקערית את השמנת החמוצה והסוכר, יוצקים על העוגה ומורחים בשכבהאחידה על העוגה מכל צידיה.
    10. מפזרים על העוגה פירורי עוגיות וכדורי עוגיות ומפזרים על דפנות העוגה פיסטוקים קצוצים. ניתן לקשט גם בפירות העונה.

     

    צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי, המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו

    חג שמח

    והרבה אושר

     

    כרמל

     

     

     

     

     

     

     

    אודות כרמל

    כרמל
    המילה הכתובה היא בנפשי; שיכורה מניחוח עלים של ספרים חדשים ומרגישה הכי חיה כשאני מתהלכת בין המילים הכתובות על גביהם. תחקירנות, כתיבה וליווי של עסקים בתחום התקשורת הם חלק מרשים ונכבד מעברי וכעת חפצה לחלוק עם כולם את הטיפים, התגליות והבשורות על כל המוצרים, השירותים, המקומות המצויינים, ההמצאות והחידושים שיהפכו את החיים שלי (ושלכם) לקצת יותר נוחים. כותבת בבלוג השמח http://bestformeblog.wordpress.com/ בבלוג "פתיתים" של אשת התקשורת והמדיה אורנה לבנה http://www.petitim.com/

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *